Gå direkt till innehåll
Mattias Askerson (M), ordförande utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden överlämnar blommor och prischeck till Henrik Apell, platschef Sodexo Sigtuna. Pressbild: Sigtuna kommun
Mattias Askerson (M), ordförande utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden överlämnar blommor och prischeck till Henrik Apell, platschef Sodexo Sigtuna. Pressbild: Sigtuna kommun

Pressmeddelande -

Sodexo får utmärkelse av Sigtuna kommun för sitt integrationsarbete

Sigtuna kommun har utsett servicebolaget Sodexo till vinnare av priset Social utmärkelse. Den årliga utmärkelsen syftar till att uppmärksamma och belöna ett företag som bidragit till att inkludera invånare i kommunen och samhället i stort.

Sodexo strävar efter att i samarbete med lokala verksamheter bygga en mångsidig och inkluderande kultur som bidrar till en positiv påverkan på samhället. I ett samarbete med bland annat Etableringslyftet* har ett antal nyanlända erbjudits arbete i utemiljö och uterum inom Sodexos uppdrag hos SigtunaHem.

Det känns bra att vara med och bidra till de nyanländas etablering på den svenska arbetsmarknaden och samtidigt minska risken för social isolering. Jag uppmanar andra företag att testa. De som vi har tagit emot har varit serviceinriktade och vill verkligen bidra till samhället. Etableringslyftet har varit fantastiska och månar om att det ska fungera smidigt för både arbetsgivare och arbetstagare”, säger Henrik Apell, platschef Sodexo på uppdrag av SigtunaHem.

Kommunens motivering:
Sodexo har i sitt samarbete med Sigtunaprojektet Etableringslyftet bidragit till att nyanlända personer fått en chans att komma in på arbetsmarknaden. Sodexo har på ett engagerat och inkluderande sätt fokuserat på kompetens snarare än språkkunskaper när de tagit emot och introducerat nya medarbetare. Tack vare detta har nyanlända, som annars haft svårt att etablera sig på arbetsmarknaden, fått en chans till egen försörjning och därmed en känsla av delaktighet i samhället.”

*Etableringslyftet är ett samverkansprojekt mellan Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner samt Arbetsförmedlingen och Europeiska Socialfonden ESF.

Kontakt
Eva Kristensson, Kommunikationsdirektör Sodexo
Telefon: +46 (0)76502 5963
E-post: eva.kristensson@sodexo.com

Ämnen

Regioner


Om Sodexo

Sodexokoncernen
Sodexo är världsledande inom Quality of Life Services – service för livskvalitet, en grundläggande faktor för individers och organisationers förmåga att prestera. Med verksamhet i 67 länder, servar vi 100 miljoner människor varje dag genom vår unika kombination av On-site Services, Benefits and Rewards Services och Personald and Home Services.

Genom mer än 100 tjänster erbjuder vi våra kunder integrerade servicelösningar som har utvecklats genom mer än 50 års erfarenhet inom reception, säkerhet, underhåll, städning, måltidstjänster, facilities management, kortlösningar, hushållsnära tjänster, daghem och conciergetjänster.

Sodexos framgångar grundas på vår oberoende ställning, vår hållbara affärsmodell och vår förmåga att ständigt utveckla och engagera våra 470 000 medarbetare över hela världen. Sodexo är medlem i CAC 40 och DJSI index.

Nyckeltal (21 januari, 2020)
Sodexo i världen
22 miljarder euro i omsättning
470 000 medarbetare
19:e största arbetsgivaren i världen 
67 länder
100 miljoner människor tar del av vår service varje dag
14,7 miljarder euro i börsvärde (21 januari, 2020)

Sodexo i Norden 
633 miljoner euro i omsättning
10 000 medarbetare

Kontakter

Eva Kristensson

Eva Kristensson

Presskontakt Kommunikationsdirektör Communications & Corporate Social Responsibility +46 76502 5963