Gå direkt till innehåll
Håkan Ahnstedt, platschef Sodexo AB.
Håkan Ahnstedt, platschef Sodexo AB.

Pressmeddelande -

Region Östergötland förnyar samarbete med Sodexo

Serviceleverantören Sodexo får fortsatt förtroende att vara en del av vården i Region Östergötland. Ett nytt avtal träder i kraft 2023-11-01 och omfattar tjänster kring lagerföring och distribution av över 5000 artiklar till verksamheter inom främst sjukvård och äldreomsorg.

Sodexo har byggt upp och ansvarat för Region Östergötlands centrallager sedan 2016. Våren 2022 utökades lagerytan med 2000 kvm och mäter nu 6000 kvm. Detta för att kunna lagra större volymer och därmed minska sårbarheten i ett läge där händelser i omvärlden försenar eller stoppar leveranser av livsnödvändiga sjukvårdsartiklar.

- Vi har byggt upp en verksamhet med hög leveransprecision och servicegrad i samarbete med Region Östergötland som vi är mycket stolta över. Vi har en optimerad process runt materialförsörjningen som innebär leverans av rätt produkt i rätt tid så att sjukhus och äldreomsorg kan bedriva en patientsäker och kvalificerad vård, säger Håkan Ahnstedt, platschef Sodexo AB.

Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet till tre års förlängning och sysselsätter cirka 30 personer.

Kontakt

Eva Kristensson, Kommunikationsdirektör Sodexo AB
Telefon: +46 76 502 5963
e-post: eva.kristensson@sodexo.com

Ämnen

Kategorier


Om Sodexo

Sodexokoncernen
Sodexo grundades av Pierre Bellon i Marseille 1966 och är världsledande inom servicetjänster för livskvalitet, en grundläggande faktor för individers och organisationers förmåga att prestera. Sodexo har verksamhet i 53 länder och våra 422 000 medarbetare servar 100 miljoner människor varje dag.

Sodexokoncernen utmärker sig för sitt oberoende och grundarfamiljens delägande, sin hållbara affärsmodell och serviceutbudet med måltidstjänster, FM-tjänster och lösningar för medarbetarförmåner. Vi levererar kvalitativa och flexibla matupplevelser, skapar attraktiva och inkluderande arbetsplatser, hanterar och underhåller infrastruktur på ett säkert och miljövänligt sätt, erbjuder personligt anpassat stöd till patienter och studenter, samt skapar program som stärker engagemanget hos medarbetare.

Ända sedan dag ett, har Sodexo fokuserat på den konkreta vardagen genom sina tjänster, för att bidra till en positiv ekonomisk, social och miljömässig inverkan över tid. För oss går tillväxt och socialt engagemang hand i hand. På Sodexo är vårt syfte att skapa en bättre vardag, för ett bättre liv för alla.

Sodexo är medlem i CAC Next 20, CAC 40 ESG, FTSE 4 Good och DJSI Index.

Nyckeltal
Sodexo i världen
21,1 miljarder euro i omsättning
422 000 medarbetare (31 augusti 2022)
19:e största arbetsgivaren i världen
53 länder
100 miljoner människor tar del av vår service varje dag
13,1 miljarder euro i börsvärde (1 november, 2022)

Sodexo i Sverige (31 augusti 2022)
330 miljoner euro i omsättning
4 000 medarbetare

Kontakter

Eva Kristensson

Eva Kristensson

Presskontakt Kommunikationsdirektör Communications & Corporate Social Responsibility +46 76502 5963