Gå direkt till innehåll
Region Östergötland förnyar omfattande samarbete med Sodexo

Pressmeddelande -

Region Östergötland förnyar omfattande samarbete med Sodexo

Region Östergötland förnyar ett omfattande avtal med Sodexo som innebär att serviceleverantören får fortsätta stötta vården med heltäckande servicetjänster. Det nya avtalet träder i kraft den första februari 2023 och sysselsätter runt 150 medarbetare.

Avtalet omfattar servicetjänster på Vrinnevisjukhuset i Norrköping, 30 vård- och folktandvårdscentraler i de östra länsdelarna samt Finspångs vårdcentrum.

- Region Östergötland är en av våra viktigaste kunder. Som helhetsleverantör är det glädjande att få fortsätta utveckla vården tillsammans med en kund som har höga ambitioner när det gäller nya lösningar och innovation. Under pandemin blev det extra tydligt hur våra medarbetare och tjänster bidrar till en högkvalitativ och effektiv vård i Östergötland, säger Cristina Petrescu, CEO Sodexo Healthcare and Education.

Sodexo kommer leverera tjänster så som bemanning av reception, inre logistik, patientmåltider och daglig städning men också smitt-, operations och patientnära städning. Till det kommer vårdnära servicetjänster som gör det möjligt för vårdpersonalen att helt fokusera på själva vården av patienten.

Både Sodexo och Region Östergötland strävar efter att främja en hållbar utveckling.


Kontakt

Eva Kristensson, Kommunikationsdirektör Sodexo
Telefon: +46 76 502 5963
E-post: eva.kristensson@sodexo.com

Ämnen

Kategorier


Om Sodexo

Sodexokoncernen
Sodexo grundades av Pierre Bellon i Marseille 1966 och är världsledande inom servicetjänster som förbättrar livskvaliteten, en grundläggande faktor för individers och organisationers förmåga att prestera. Sodexo har verksamhet i 56 länder och servar 100 miljoner människor varje dag, genom vår unika kombination av On-site Services, Benefits and Rewards Services och Personal and Home Services. 

Vi erbjuder våra kunder integrerade servicelösningar som har utvecklats genom mer än 50 års erfarenhet inom reception, säkerhet, underhåll, städning, måltidstjänster, facilities management; allt ifrån tjänster och program som främjar medarbetarnas engagemang i lösningar som förenklar och optimerar deras rörlighet och hantering av kostnader till hushållsnära tjänster, daghem och conciergetjänster. 

Sodexos framgångar grundas på vår oberoende ställning, vår hållbara affärsmodell och vår förmåga att ständigt utveckla och engagera våra 412 000 medarbetare över hela världen.

Sodexo är medlem i CAC Next 20, CAC 40 ESG, FTSE 4 Good och DJSI Index.

Nyckeltal
Sodexo i världen
17,4 miljarder euro i omsättning
412 000 medarbetare (31 augusti 2021)
19:e största arbetsgivaren i världen 
56 länder
100 miljoner människor tar del av vår service varje dag
12 miljarder euro i börsvärde (5 januari, 2022)

Sodexo i Sverige (31 augusti 2021)
313 miljoner euro i omsättning
Ca 3 600 medarbetare

Kontakter

Eva Kristensson

Eva Kristensson

Presskontakt Kommunikationsdirektör Communications & Corporate Social Responsibility +46 76502 5963